Els creadors d’aplicacions no es queden sense idees, almenys de moment, mai és tard per imaginar una aplicació que millori o que adapti el tradicional a les noves tecnologies, des d’aquesta premissa poden trobar aplicacions que faciliten i milloren les tasques quotidianes.

Si bé, no s’espera que el fet d’emplenar un part d’accidents sigui una cosa quotidiana, també hi ha una aplicació que et permet omplir un comunicat d’accident amistós des del mòbil i lliurar-lo a les asseguradores des del propi telèfon d’una manera senzilla.

Anys enrere el procediment era, treure aquesta fulla que havies de portar al cotxe i omplir les dades a mà, per això no només havies de portar un full de part sempre dins del cotxe sinó també un bolígraf, tenir bona lletra i després signaven les dues parts, cada un es portava una còpia que posteriorment es lliurava a l’asseguradora de cada conductor per fax o en els darrers anys ja per email. El procediment podia trobar-se amb diversos problemes, primer tenir almenys un full de part d’algun dels afectats en l’accident, després localitzar un bolígraf, després escanejar o enviar per fax el comunicat a l’asseguradora.

 • Parte de accidentesBé, tot això ja ha canviat, ara hi ha la possibilitat de realitzar tot això via telèfon mòbil i amb la immediatesa que comporta la presentació d’ambdós parts amb un parell de clics en el mateix moment de l’accident.

  Així és com neix l’aplicació IDEA (Declaració electrònica d’accident) que et presentem avui. Senzilla d’omplir.

  El comunicat electrònic d’accident, es compon de quatre blocs de dades:

 •  Localització, data i hora de l’accident,
 • El teu número de telèfon mòbil, companyia asseguradora i matrícula, juntament amb els danys produïts i les circumstàncies de l’accident.
 • Mòbil, asseguradora i matrícula, del conductor de l’altre cotxe, juntament amb els danys produïts en el seu vehicle i les circumstàncies que declara l’altre implicat.
 • Altres dades d’interès; si va acudir la Guàrdia Civil, fotos dels vehicles, etc ..

  Hi ha altres aplicacions que recullen el comunicat d’accidents però a diferència d’aquestes, el primer és que Declaració iDEA® està recolzada per UNESPA, la patronal del sector assegurador a Espanya, i la pràctica totalitat de les companyies que operen en el ram d’automòbils a Espanya. És un projecte que les pròpies companyies posen a disposició dels seus assegurats.

Parte de accidente IDEADatos parte de accidente

El segon és que després de l’acceptació del conductor del vehicle B del part acordat entre tots dos, el part és automàticament enviat a ambdues asseguradores (no cal que imprimeixis o reenviïs per altres mitjans un document amb les dades a cada companyia)

El tercer és que les companyies han fet un esforç, per reduir al màxim les dades obligatòries mínimes que necessiten que omplis en aquest part electrònic per tramitar l’accident.

Així doncs és una opció, ràpida, segura i molt útil que pot venir bé per accelerar els processos, però és d’aquelles aplicacions que paradoxalment esperem i desitgem que no facis servir mai.

descargar de google playDescargar de la App store