Tens un compte a Gmail? Si ets usuari del correu electrònic de Google, tingues molta precaució perquè ha estat detectada una campanya de phishing que té l’objectiu de robar les teves claus de Gmail.

Així ho ha advertit la policia nacional a través del seu compte de Twitter, on el cos de seguretat avisa els usuaris de l’estafa perquè no caiguin en el parany.

L’atac de phishing s’està estenent a través de l’enviament de correus electrònics fraudulents. El contingut dels missatges s’indica a la víctima que cal que accedeixi a un enllaç per consultar i descarregar els arxius adjunts.

No obstant això, és tot un engany. La URL facilitada porta a l’usuari a una web falsa que simula ser la pàgina de login de Gmail. En cas que la persona introdueixi el seu usuari i la seva contrasenya, haurà caigut en el parany i els cibercriminals robaran les credencials o (claus de Gmail).

Per la facilitat amb la qual es pot posar en marxa i difondre aquest tipus de campanyes, els atacs de phishing són una de les estratègies que els delinqüents utilitzen de manera més habitual per robar tot tipus d’informació privada. Totes les teves dades estan en perill: des de les credencials en diferents serveis online, com les del correu electrònic o els perfils a les xarxes socials, fins a l’accés al teu compte bancari i altres dades financeres.

  • Phishing Gmail

    Si no vols ser una víctima de les campanyes de pesca, presta sempre molta atenció a la teva safata d’entrada i segueix aquests consells:

     

  • Quan rebis correu brossa de persones desconegudes, el millor és que els esborris directament.
  • Tingues molta precaució a l’hora de seguir els enllaços que rebis per correu electrònic, especialment les URL escurçades.
  • En accedir a un enllaç, fixa’t a la barra d’adreces per comprovar que la URL és l’oficial i que el servei compta amb els certificats de seguretat corresponents.
  • Sempre que hagis de introduir les claus d’accés a un servei, dirigeix-te a la pàgina oficial i fes login des d’allà.Font: https: //computerhoy.com/