De sobres és conegut que no hi ha antivirus infal·lible, i sol passar que el que un antivirus és capaç de detectar un altre no ho farà i viceversa. Tots coneixem o hem fet servir algun antivirus i els noms ens sonen a tots, McAfee, Norton, Avast, Panda, Bitdefender, Karpersky.

La solució no passa (fes-me cas) per instal·lar en el teu PC 2 o 3 antivirus, es barallen entre ells i al final qui rep és el teu PC que es fa un embolic, si és que aconsegueixes que funcioni. Aquesta opció és incompatible i queda descartada. És aquí on probablement va néixer la idea de VirusTotal.

Bé, doncs, ¿Com és el millor ?, doncs tots o cap, perquè no són infal·libles, certament o si ho mirem comparativament si que és veritat que uns són millors que d’altres, aconsegueixen detectar més amenaces, són més ràpids en l’anàlisi o consumeixen menys memòria RAM, el que fa que l’ordinador vagi més lent o més lleuger, però infal·lible el que es diu infal·lible no hi ha ni un, encara que al mercat puguis trobar desenes de marques per no dir centenars.

De vegades podem rebre un arxiu de dubtosa procedència i / o descarregar al nostre ordinador però sempre se’t pot quedar cara de pòquer i dubtar si aquest arxiu està infectat o no.

Bé el que et mostrem avui és a “assegurar-nos” que aquest arxiu raret no estigui infectat, i ¿com ho fem ?.

Bé, si tens antivirus i no t’ha detectat cap virus però tu encara dubtes que aquest arxiu si que ho pot tenir i per desgràcia ja ho has descarregat ¿que millor manera que no només analitzar amb un antivirus sinó fer-ho amb 60 diferents? .

Pensaràs “jo, força em costa instal·lar un com per a instal·lar 60”, nop no cal semblant aberració, aquí és on entra en joc una fantàstica web d’anàlisi en línia de fitxers anomenada virustotal.com.

VirusTotal.com és un lloc web que proporciona de forma gratuïta l’anàlisi d’arxius i pàgines web a través d’dinstintos antivirus. És una empresa espanyola que va ser fundada el 2004 amb seu a Màlaga i durant els últims 8 anys ha obtingut un renom i una reputació elevadíssims, revalorant considerablement, fins que com sempre passa en aquesta classe de contes al setembre de 2012 va ser adquirida per Google.

 

Logo virus total

¿Com funciona?, Doncs és com portar a un judici ràpid a un arxiu, d’una manera molt senzilla accedeixes a virustotal.com puges l’arxiu sospitós i automàticament és rebut pels jutges de virustotal.com, a l’instant els gairebé 60 jutges (diferents antivirus) que té en els seus servidors comencen a analitzar l’arxiu i et presenten ràpidament la sentència final o el resultat del mega-anàlisi on podràs certificar el net que està aquest arxiu i si queda en llibertat o el dolent dolentíssim que és el teu antivirus.

Si també sospites que una pàgina pot estar infectada pots deixar que virustotal.com et analitzi de la mateixa manera la direcció d’aquesta web.

Esperem que aquest senzill consell et pugui ser d’ajuda i recorda que qualsevol precaució és bona.